Energie vergelijken Vledderveen Start met vergelijken en krijg een korting tot €226


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Vledderveen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom als E.ON en Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Vledderveen? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Verder kies je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend vind je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie check je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstbonus. Advies nodig? Via deze website check je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Vledderveen.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €267

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Vledderveen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Qurrent €170 €14,17 €1.613,10
3 jaar Qurrent €240 €6,67 €1.733,10
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.853,10

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Met deze website vergelijk je vlot en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Vledderveen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Vledderveen:

 1. DELTA
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Vledderveen met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Stedin.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Vledderveen? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Vledderveen zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen stunten met verrassende welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €242

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aankomende maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Vledderveen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Oudehorne.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt meteen de meest goedkope leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Vledderveen


Ontdek de goedkoopste energie in Vledderveen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Vledderveen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert ketels
Vaste prijs stroom
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Persoonlijk advies
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Persoonlijk advies
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Meerdere contracten
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Betalen in termijnen
Interessante acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Direct overstappen
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Goede service
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Flexibele of vaste prijs
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Diverse prijsafspraken
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Vledderveen

Ons gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Vledderveen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij nu de aantrekkelijkste maatschappij. Op deze website vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check de laagste gastarieven voor jouw woning (Westerveld). Een aantrekkelijke maatschappij kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Gemonde.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Westerveld.