Energie vergelijken Lettelbert Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €246


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Lettelbert? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen zoals bijv. DELTA en Oxxio. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Lettelbert? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Aansluitend selecteer je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna vind je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij vind je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Via deze pagina tref je handige info over gas, stroom en licht in Lettelbert.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €246

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Lettelbert? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Essent .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Essent €250 €20,83 €1.565,50
3 jaar Essent €320 €8,89 €1.685,50
5 jaar Essent €0 €0 €1.805,50

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van deze website vergelijk je supersnel en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Lettelbert”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Lettelbert:

 1. DELTA
 2. MAIN Energie
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Lettelbert die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (in de nacht, in het weekend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Innova Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Lettelbert? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Lettelbert is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders geven namelijk interessante welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €215

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Lettelbert zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Fijnaart.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de meest goedkope energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Goed om te weten: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Lettelbert


Overstappen naar de goedkoopste energie in Lettelbert

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Lettelbert (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Goede medewerkers
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Simpele voorwaarden
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Vaste prijs gas
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Flexibele stroomprijs
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Online verbruik inzien
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Aangename service
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
1 jarig contract
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Vaste prijs stroom
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Sympatieke service
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Goede klantenservice
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
3 jarig contract
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Lettelbert

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Lettelbert? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je gelijk de voordeligste aanbieder. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Leek). Een interessante maatschappij achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Vlieland.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Leek.