Energie vergelijken Vlieland Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Vlieland? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals bijv. Anode Energie of MAIN Energie. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Vlieland? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna selecteer je de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna check je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij zie je de prijs per jaar en de hoogte van de cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina blader je door uitvoerige details over stroom, gas en licht in Vlieland.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €248

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Vlieland? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €190 €15,83 €1.613,20
3 jaar EnergieFlex €260 €7,22 €1.733,20
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.853,20

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels onze tool vergelijk je vlot en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Vlieland”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Vlieland:

 1. E.ON
 2. Essent
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Vlieland waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Westland Infra.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Vlieland? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Vlieland zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers geven namelijk aantrekkelijke welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €169

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw toekomstige energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Vlieland zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Oudemirdum.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet meteen de voordeligste energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Vlieland


Profiteer van de goedkoopste energie in Vlieland

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu razendsnel de goedkoopste stroom in Vlieland (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Online verbruik inzien
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
1 jaar vast of variabel
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Inzicht in je verbruik
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
2 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Snel oversluiten
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Flexibele stroomprijs
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Sympatieke service
Goede aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Persoonlijk advies
Sublieme acties

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Direct overstappen
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Vlieland

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Vlieland? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij eenvoudig de meest goedkope gas aanbieder. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Vlieland). Een betaalbare partij gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Gendringen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Vlieland.