Energie vergelijken Leusden Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Leusden? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan leveranciers van stroom zoals DELTA en Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Leusden? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna check je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder tref je wat je per jaar kwijt bent en de optionele cashback-korting. Is het onbekend voor jou? Op deze pagina vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Leusden.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €192

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn duurder dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Leusden? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Qurrent €140 €11,67 €1.565,70
3 jaar Qurrent €360 €10 €1.685,70
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.805,70

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Middels de vergelijker vergelijk je gauw en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Leusden”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Leusden:

 1. De Vastelastenbond
 2. Essent
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Leusden waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en nationale feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Leusden? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Leusden zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen hanteren formidabele welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €152

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De nieuwgekozen aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Leusden zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Utrecht. Aan het einde van het jaar heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Fluitenberg.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt meteen de meest aantrekkelijke leverancier voor jouw situatie. Aanwijzing: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Leusden


Stap over naar de goedkoopste energie in Leusden

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Leusden (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Utrecht)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Behulpzame service
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Levert panelen
Verbruik aanpassen
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Flexibele stroomprijs
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Variabele stroomprijzen
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Goede medewerkers
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Variabele gasprijzen
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Vriendelijke service
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Vaste prijs gas
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Vriendelijke service
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Leusden

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Leusden? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je snel de meest goedkope maatschappij. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Leusden). Een voordelige partij kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Vlist.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Leusden.