Energie vergelijken Fluitenberg Start met vergelijken en krijg een korting tot €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en snel energieprijzen vergelijken in Fluitenberg? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Engie of HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Fluitenberg? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Per energieaanbieder tref je de kosten op jaarbasis en de beschikbare korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina check je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Fluitenberg.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €272

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Fluitenberg? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Vattenfall €150 €12,50 €1.539,50
3 jaar Vattenfall €240 €6,67 €1.659,50
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.779,50

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je supersnel en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Fluitenberg”. Tip: filter nu ook op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Fluitenberg:

 1. Vandebron
 2. Energieflex
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Fluitenberg die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (laat in de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Clean Energy.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Fluitenberg? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Fluitenberg zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen werken met sensationele welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €287

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aankomende maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Fluitenberg zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Andijk.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Fluitenberg


Overstappen naar de goedkoopste energie in Fluitenberg

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Fluitenberg (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Meerdere contracten
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Behulpzame service
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Online account
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
2 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

100% groen
2 jarig contract
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Goede medewerkers
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Online account
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Snel af te sluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Online account
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Verbruik advies
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Fluitenberg

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Fluitenberg? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je snel & overzichtelijk de meest betaalbare gasleverancier. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Hoogeveen). Een goedkope aanbieder gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Oudenhoorn.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Hoogeveen.