Energie vergelijken Vlist Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Vlist? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Je hebt vast gehoord van aanbieders van stroom zoals Vandebron en Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Vlist? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna check je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Per verstrekker tref je de kosten per 12 maanden en de beschikbare cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina check je praktische info over gas, stroom en licht in Vlist.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €276

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Vlist? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €230 €19,17 €1.613,40
3 jaar Budget Energie €300 €8,33 €1.733,40
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.853,40

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van deze pagina vergelijk je razendsnel en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Vlist”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Vlist:

 1. E.ON
 2. Fenor
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Vlist die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk soort tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Coteq Netbeheer.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Vlist? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Vlist is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen bieden je goede welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €141

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwe energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Vlist zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Na afloop van elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Oudenhoorn.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de meest aantrekkelijke stroomaanbieder voor jouw situatie. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Vlist


Overstappen naar de goedkoopste energie in Vlist

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Vlist (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Zuid-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Persoonlijk advies
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Jaren actief
Overstapservice
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Variabele gasprijzen
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Flexibele gasprijs
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Meerdere contracten
Interessante acties

logo current

Qurrent

Groene energie
Nette service
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Betalen in termijnen
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Persoonlijk advies
Sublieme acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Sympatieke service
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Meerdere contracten
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Vlist

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Vlist? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je vandaag nog de goedkoopste maatschappij. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Vlist). Een betaalbare partij gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Gerkesklooster.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Vlist.