Energie vergelijken Lexmond Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Lexmond? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom zoals E.ON en Qwint. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Lexmond? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij vind je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Alles weten over contracten en tarieven? Hier blader je door alle info over stroom, gas en licht in Lexmond.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €232

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn duurder dan een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Lexmond? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €200 €16,67 €1.566,00
3 jaar Budget Energie €420 €11,67 €1.686,00
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.806,00

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van deze pagina vergelijk je snel & zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Lexmond”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Lexmond:

 1. DELTA
 2. HVC
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Lexmond waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Qwint.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Lexmond? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Lexmond zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden namelijk sublieme welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €221

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw toekomstige energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het nieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Lexmond zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Zuid-Holland. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Foxhol.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de meest voordelige energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Lexmond


Stap over naar de goedkoopste energie in Lexmond

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu snel de goedkoopste stroom in Lexmond (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Zuid-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Contract wijzigen
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Behulpzame service
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Goede klantenservice
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Vaste prijs stroom
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
3 jarig contract
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Aangename service
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
2 jaar vast of variabel
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Nette service
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Online verbruik inzien
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Goede klantenservice
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Lexmond

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Lexmond? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je zonder moeite de meest betaalbare gasmaatschappij. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Zederik). Een passende maatschappij gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Volkel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Zederik.