Energie vergelijken Lichtenvoorde Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Lichtenvoorde? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan aanbieders van stroom als DELTA en Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Lichtenvoorde? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna selecteer je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna ontdek je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij tref je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website blader je door alle info over gas, stroom en licht in Lichtenvoorde.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €238

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Lichtenvoorde? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Duur Maatschappij Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €220 €18,33 €1.566,10
3 jaar Essent €120 €3,33 €1.686,10
5 jaar Essent €0 €0 €1.806,10

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je gauw en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Lichtenvoorde”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Lichtenvoorde:

 1. Eneco
 2. Fenor
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Lichtenvoorde waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder Vandebron.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Lichtenvoorde? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Lichtenvoorde zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers geven namelijk interessante welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €135

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aanstaande leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Lichtenvoorde zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Franeker.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt direct de aantrekkelijkste stroomaanbieder voor jouw situatie. Noemenswaardig: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Lichtenvoorde


Ontdek de goedkoopste energie in Lichtenvoorde

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Lichtenvoorde (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Goede service
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Flexibele of vaste prijs
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Nette klantenservice
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Vaste prijs gas
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Direct overstappen
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Goede klantenservice
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Overstapservice
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Helemaal groen
Direct overstappen
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Inzicht in je verbruik
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Lichtenvoorde

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Lichtenvoorde? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je binnen een paar seconden de meest voordelige maatschappij. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw situatie (Oost Gelre). Een voordelige gas leverancier achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Voorburg.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Oost Gelre.