Energie vergelijken Limmen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Limmen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Waarschijnlijk ken jij stroomaanbieders zoals DELTA en Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Limmen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna check je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier zie je de kosten per 12 maanden en de optionele welkomstpremie. Advies nodig? Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Limmen.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €274

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Limmen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Eneco €200 €16,67 €1.566,75
3 jaar Eneco €250 €6,94 €1.686,75
5 jaar Eneco €0 €0 €1.806,75

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met deze pagina vergelijk je vluchtig en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Limmen”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Limmen:

 1. Budget Energie
 2. HVC
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Limmen die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Budget Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Limmen? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Limmen is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders werken met immense welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €271

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie nieuwgekozen maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Limmen zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Garminge.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt in een oogopslag de voordeligste stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Tip: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Limmen


Zo vind je de goedkoopste energie in Limmen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Limmen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Simpele voorwaarden
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
1 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Simpele voorwaarden
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Nette service
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Online account
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Snel af te sluiten
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Vriendelijke service
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
3 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Goede medewerkers
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Online account
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Goede service
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Limmen

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Limmen? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je snel & overzichtelijk de goedkoopste gas aanbieder. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check de laagste gasprijzen voor jouw woning (Castricum). Een voordelige maatschappij gevonden? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Vreeland.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Castricum.