Energie vergelijken Lioessens Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Lioessens? De keuze is vandaag de dag erg groot. Waarschijnlijk ken jij leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Allure Energie en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Lioessens? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna check je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker check je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website lees je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Lioessens.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €243

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Lioessens? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €250 €20,83 €1.567,00
3 jaar EnergieFlex €300 €8,33 €1.687,00
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.807,00

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels de vergelijker vergelijk je supersnel en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Lioessens”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Lioessens:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Lioessens met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het beste is, verschilt per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Eneco.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Lioessens? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In Lioessens zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers werken met sensationele welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €190

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie toekomstige aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Lioessens zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Gassel.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt nu de aantrekkelijkste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Lioessens


Ontdek de goedkoopste energie in Lioessens

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Lioessens (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Eenvoudig afsluiten
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Variabele gasprijzen
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Contract wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Verschillende contracten
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Goede medewerkers
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Sympatieke service
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Simpele voorwaarden
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Betalen in termijnen
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Lioessens

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Lioessens? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij binnen een paar seconden de voordeligste gasleverancier. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Dongeradeel). Een goedkope gas leverancier gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Vrouwenakker.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Dongeradeel.