Energie vergelijken Loenen aan de Vecht Start met vergelijken en bespaar tot €243


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Loenen aan de Vecht? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan stroomleveranciers als bijvoorbeeld Vandebron en Leon Zeewolde. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Loenen aan de Vecht? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Verder kies je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij vind je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Loenen aan de Vecht.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €269

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn prijziger dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Loenen aan de Vecht? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €190 €15,83 €1.567,45
3 jaar Oxxio €390 €10,83 €1.687,45
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.807,45

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je vluchtig en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Loenen aan de Vecht”. Tip: filter nu ook op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Loenen aan de Vecht:

 1. Vandebron
 2. HVC
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Loenen aan de Vecht waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk soort tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Innova Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Loenen aan de Vecht? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Loenen aan de Vecht zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen hebben gewoonlijk interessante welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €127

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De volgende energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het kersverse contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Loenen aan de Vecht zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Utrecht. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Geersdijk.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest goedkope aanbieder voor jouw situatie. Advies: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Loenen aan de Vecht


Vind de goedkoopste energie in Loenen aan de Vecht

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Loenen aan de Vecht (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Utrecht)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Direct overstappen
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Overstaphulp
Flinke welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Nette klantenservice
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Vriendelijke service
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Meerdere contracten
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
3 jaar vast of variabel
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Persoonlijke service
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Vaste prijs gas
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Vriendelijke service
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Persoonlijk advies
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Loenen aan de Vecht

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Loenen aan de Vecht? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je eenvoudig de voordeligste maatschappij. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Stichtse Vecht). Een interessante leverancier kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Waalre.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Stichtse Vecht.