Energie vergelijken Loenen Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Loenen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan stroomaanbieders als Budget Energie of Greenchoice. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Loenen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna tref je direct de goedkoopste energie. Van iedere organisatie ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je rijke informatie over stroom, gas en licht in Loenen.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €175

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Loenen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van NLE .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar NLE €180 €15,00 €1.567,40
3 jaar NLE €380 €10,56 €1.687,40
5 jaar NLE €0 €0 €1.807,40

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met de vergelijker vergelijk je supersnel en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Loenen”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Loenen:

 1. Vandebron
 2. Fenor
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Loenen met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij HVC.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Loenen? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Loenen zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers geven jouw goede welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €158

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je nieuwe leverancier regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Loenen zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Geerdijk.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de aantrekkelijkste leverancier voor jou. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Loenen


Stap over naar de goedkoopste energie in Loenen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Loenen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Goede service
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Slim besparen
Vaste & variabele prijzen
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Overstapservice
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Overstaphulp
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Overstaphulp
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

100% groen
Overstapservice
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Variabele gasprijzen
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Snel af te sluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
2 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Verbruik aanpassen
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Overstaphulp
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Loenen

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Loenen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan bekijk jij binnen no-time de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Apeldoorn). Een interessante organisatie gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Waal.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Apeldoorn.