Energie vergelijken Loon Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Loon? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Vandebron of Qurrent. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Loon? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend check je meteen de goedkoopste energie. Van elke energieaanbieder vind je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina ontdek je alle info over gas, stroom en licht in Loon.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €193

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Loon? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Vattenfall €120 €10 €1.567,85
3 jaar Vattenfall €150 €4,17 €1.687,85
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.807,85

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je vlot en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Loon”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Loon:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. NLE

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Loon waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Pure Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Loon? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Loon is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen werken met sublieme welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €194

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De toekomstige leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Loon zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Na afloop van elk jaar ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Geijsteren.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt meteen de meest betaalbare energieleverancier voor jou. Tip: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Cruciaal: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Loon


Stap over naar de goedkoopste energie in Loon

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Loon (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Sympatieke service
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Verschillende contracten
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Snel af te sluiten
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Hulp bij overstappen
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Verschillende contracten
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
1 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Goede medewerkers
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Loon

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, om te douchen en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Loon? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je in minder dan een minuut de goedkoopste gas aanbieder. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Assen). Een betaalbare aanbieder aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Wachtum.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Assen.