Energie vergelijken Wachtum Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Wachtum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn stroomleveranciers als Vandebron en Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Wachtum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Daarna bepaal je de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder ontdek je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website ontdek je bruikbare info over gas, stroom en licht in Wachtum.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €220

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Wachtum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Termijn Aanbieder Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €210 €17,50 €1.615,55
3 jaar EnergieFlex €410 €11,39 €1.735,55
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.855,55

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van onze tool vergelijk je rap en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Wachtum”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Wachtum:

 1. Vandebron
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Wachtum met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Clean Energy.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Wachtum? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Wachtum zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden vaak immense welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €147

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aankomende energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Wachtum zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Drenthe. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Piaam.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Interessant: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Wachtum


Zo vind je de goedkoopste energie in Wachtum

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Wachtum (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Maandelijks bijstellen
Sublieme acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Verbruik aanpassen
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
1 jarig contract
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Persoonlijk advies
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

100% groen
Online account
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Online verbruik inzien
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
3 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Duidelijke voorwaarden
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Goede klantenservice
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Wachtum

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Wachtum? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je binnen no-time de meest voordelige leverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Coevorden). Een interessante organisatie kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Groenekan.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Coevorden.