Energie vergelijken Loozen Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Loozen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn aanbieders van stroom als Eneco of Qurrent. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Loozen? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna kies je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier zie je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Loozen.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €277

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Loozen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Oxxio €160 €13,33 €1.568,05
3 jaar Oxxio €190 €5,28 €1.688,05
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.808,05

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je vlot en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Loozen”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Loozen:

 1. Anode Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Loozen die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Vandebron.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Loozen? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Loozen zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders bieden namelijk sublieme welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €138

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De nieuwe energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Loozen zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Geleen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet nu de meest aantrekkelijke energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Loozen


Zo vind je de goedkoopste energie in Loozen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu snel de goedkoopste stroom in Loozen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

Slim besparen
Betalen in termijnen
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
1 jaar vast of variabel
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Vriendelijke service
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Goede medewerkers
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Verschillende contracten
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Vaste & variabele prijzen
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Verbruik aanpassen
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Betalen in termijnen
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Loozen

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Loozen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij moeiteloos de goedkoopste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Hardenberg). Een betaalbare aanbieder aangetroffen? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Wagenborgen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Hardenberg.