Energie vergelijken Lottum Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €293


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Lottum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan leveranciers van stroom zoals E.ON en Fenor. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Lottum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier zie je de jaarlijkse kosten en de optionele cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze pagina blader je door handige info over stroom, gas en licht in Lottum.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €264

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Lottum? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Delta .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Delta €220 €18,33 €1.568,35
3 jaar Delta €250 €6,94 €1.688,35
5 jaar Delta €0 €0 €1.808,35

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met de vergelijker vergelijk je supersnel en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Lottum”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Lottum:

 1. Allure Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Lottum waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Westland Infra.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Lottum? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Lottum zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders werken met gigantische welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €184

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw “nieuwe” aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Lottum zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Limburg. Na afloop van elk jaar ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Gendringen.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet meteen de meest goedkope aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Lottum


Zo vind je de goedkoopste energie in Lottum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Lottum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Limburg)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Flexibele gasprijs
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Aangename service
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Goede klantenservice
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Goede medewerkers
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Charmante service
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Betalen in termijnen
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Online verbruik inzien
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Snel oversluiten
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Snel af te sluiten
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Lottum

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Lottum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je binnen een paar seconden de meest voordelige aanbieder. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Horst aan de Maas). Een passende gasmaatschappij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Wanroij.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Horst aan de Maas.