Energie vergelijken Gendt Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €293


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Gendt? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Gerespecteerde organisaties zijn stroomaanbieders als bijvoorbeeld E.ON en Greenchoice. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Gendt? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend check je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie zie je de kosten op jaarbasis en de optionele korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina tref je alle info over stroom, gas en licht in Gendt.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €243

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: lange verbintenissen zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Gendt? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €240 €20 €1.542,20
3 jaar EnergieFlex €140 €3,89 €1.662,20
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.782,20

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met onze tool vergelijk je vluchtig en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Gendt”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Gendt:

 1. Energiedirect.nl
 2. Innova Energie
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Gendt waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij MAIN Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Gendt? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In Gendt is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders hanteren interessante welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €162

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwgekozen maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Gendt zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Aan het einde van het jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Balinge.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft eenvoudig de aantrekkelijkste stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Gendt


Ontdek de goedkoopste energie in Gendt

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Gendt (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Duidelijke voorwaarden
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Levert panelen
Goede medewerkers
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Maandelijks bijstellen
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Simpele voorwaarden
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Verschillende contracten
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Nette service
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
2 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Termijnbedrag wijzigen
Sublieme acties

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
3 jarig contract
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Gendt

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Gendt? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je snel de meest betaalbare aanbieder. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Lingewaard). Een aantrekkelijke leverancier ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Poortugaal.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Lingewaard.