Energie vergelijken Luddeweer Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €280


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Luddeweer? De keuze is vandaag de dag erg groot. Je hebt vast gehoord van stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Energieflex en NLE. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Luddeweer? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vergelijk je direct de goedkoopste energieaanbieder. Per organisatie ontdek je de kosten op jaarbasis en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website vind je bruikbare info over stroom, gas en licht in Luddeweer.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €213

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Luddeweer? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €240 €20 €1.568,45
3 jaar Vattenfall €270 €7,50 €1.688,45
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.808,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van onze tool vergelijk je vlot en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Luddeweer”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Luddeweer:

 1. E.ON
 2. Leon Zeewolde
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Luddeweer met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van de energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als RENDO Netwerken.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Luddeweer? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Luddeweer is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen stunten met fantastische welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €271

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze kersverse overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Luddeweer zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Elke 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Genemuiden.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet direct de meest aantrekkelijke stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Luddeweer


Zo vind je de goedkoopste energie in Luddeweer

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu direct de goedkoopste stroom in Luddeweer (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Eenvoudig afsluiten
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Goede service
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Snel af te sluiten
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Overstaphulp
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Overstapservice
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Simpele voorwaarden
Interessante acties

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Persoonlijke service
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Luddeweer

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Luddeweer? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je eenvoudig de voordeligste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Slochteren). Een aantrekkelijke partij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Wapenveld.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Slochteren.