Energie vergelijken Genemuiden Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Genemuiden? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn stroomaanbieders zoals De Vastelastenbond en Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Genemuiden? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Vervolgens bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker tref je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Genemuiden.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €219

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Genemuiden? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Engie .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Engie €250 €20,83 €1.542,25
3 jaar Engie €150 €4,17 €1.662,25
5 jaar Engie €0 €0 €1.782,25

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Via onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Genemuiden”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Genemuiden:

 1. Energiedirect.nl
 2. Engie
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Genemuiden waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke van deze opties het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van NLE.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Genemuiden? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Genemuiden is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders hanteren daverende welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €280

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Genemuiden zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Balk.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt in een oogopslag de goedkoopste maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Genemuiden


Ontdek de goedkoopste energie in Genemuiden

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Genemuiden (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Overijssel)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Diverse prijsafspraken
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Goede medewerkers
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Nette service
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
2 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Diverse prijsafspraken
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Vaste prijs gas
Aantrekkelijke acties

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Vriendelijke service
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Nette service
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Flexibele stroomprijs
Prominente acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
1 jaar vast of variabel
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
2 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Genemuiden

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, om te douchen en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Genemuiden? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij gelijk de meest betaalbare maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en check de laagste gastarieven voor jouw woning (Zwartewaterland). Een goedkope maatschappij ontdekt? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Poortvliet.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Zwartewaterland.