Energie vergelijken Lunteren Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Lunteren? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn stroommaatschappijen als Vrijopnaam of Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Lunteren? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vergelijk je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij ontdek je de jaarlijkse kosten en de beschikbare cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Hier check je handige info over stroom, gas en licht in Lunteren.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €222

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Lunteren? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar Eneco €110 €9,17 €1.568,55
3 jaar Eneco €290 €8,06 €1.688,55
5 jaar Eneco €0 €0 €1.808,55

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van deze pagina vergelijk je vluchtig en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Lunteren”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Lunteren:

 1. Energiedirect.nl
 2. MAIN Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Lunteren met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan de helft van de energie op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Coteq Netbeheer.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Lunteren? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Lunteren is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders kunnen een aanbod doen met daverende welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €151

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie toekomstige energieleverancier regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Lunteren zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Aan het einde van het jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Gerkesklooster.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Hint: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Lunteren


Zo vind je de goedkoopste energie in Lunteren

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Lunteren (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Overstapservice
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Online account
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Simpele voorwaarden
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Goede medewerkers
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Verbruik advies
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Charmante service
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Verschillende contracten
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
3 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Direct overstappen
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Nette service
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Lunteren

Ons gasverbruik bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Lunteren? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je nu de meest betaalbare aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Ede). Een geschikte gasmaatschappij ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Wapserveen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Ede.