Energie vergelijken Gerkesklooster Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €237


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Gerkesklooster? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan stroomaanbieders zoals Vrijopnaam of Qwint. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Gerkesklooster? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Hierna kies je de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna vind je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier tref je wat je per jaar kwijt bent en de optionele korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Gerkesklooster.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €202

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Gerkesklooster? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €120 €10 €1.542,35
3 jaar Delta €170 €4,72 €1.662,35
5 jaar Delta €0 €0 €1.782,35

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je supersnel en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Gerkesklooster”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Gerkesklooster:

 1. Clean Energy
 2. Energieflex
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Gerkesklooster waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, in het weekend en nationale feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Vattenfall.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Gerkesklooster? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Gerkesklooster is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen kunnen een aanbod doen met huizenhoge welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €134

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwgekozen energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Gerkesklooster zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Balloërveld.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de voordeligste stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Gerkesklooster


Zo vind je de goedkoopste energie in Gerkesklooster

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Gerkesklooster (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Flexibele of vaste prijs
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Online verbruik inzien
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Overstaphulp
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Vaste prijs gas
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Diverse prijsafspraken
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Goede service
Prominente kortingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Online account
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Duidelijke voorwaarden
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
2 jarig contract
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Gerkesklooster

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energienota. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Gerkesklooster? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je gemakkelijk de meest goedkope gasleverancier. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw situatie (Achtkarspelen). Een aantrekkelijke gas leverancier gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Posterholt.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Achtkarspelen.