Energie vergelijken Wapserveen Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Wapserveen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan stroomaanbieders als Essent en Greenchoice. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Wapserveen? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Aansluitend kies je de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna check je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder check je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Hier blader je door handige info over gas, stroom en licht in Wapserveen.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €199

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Wapserveen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €200 €16,67 €1.616,25
3 jaar Energiedirect.nl €230 €6,39 €1.736,25
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.856,25

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met onze tool vergelijk je vlot en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Wapserveen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Wapserveen:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Wapserveen waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, in het weekend en reguliere feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Leon Zeewolde.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Wapserveen? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In Wapserveen zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers bieden namelijk aantrekkelijke welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €137

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en scherpste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwgekozen aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Wapserveen zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Is er een contractjaar verstreken, dan vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Posterholt.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt in een oogopslag de voordeligste stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Wapserveen


Zo vind je de goedkoopste energie in Wapserveen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in Wapserveen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
1 jaar vast of variabel
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Online account
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Flexibele gasprijs
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene stroom
Sympatieke service
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Nette service
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Charmante service
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Wapserveen

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Wapserveen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij binnen mum van tijd de meest betaalbare gasmaatschappij. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gasprijzen voor jouw woning (Westerveld). Een passende aanbieder kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Grubbenvorst.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Westerveld.