Energie vergelijken Lutjegast Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Lutjegast? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Budget Energie en Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Lutjegast? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna selecteer je de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna vergelijk je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van elke verstrekker zie je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Lutjegast.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €252

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Lutjegast? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar Oxxio €130 €10,83 €1.568,65
3 jaar Oxxio €310 €8,61 €1.688,65
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.808,65

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van deze pagina vergelijk je gauw en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Lutjegast”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Lutjegast:

 1. E.ON
 2. HVC
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Lutjegast waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welke type tarief het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Anode Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Lutjegast? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Lutjegast is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen hanteren doorgaans sublieme welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €228

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwgekozen energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Lutjegast zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Na afloop van elk jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Geulle.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt meteen de voordeligste stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Lutjegast


Ontdek de goedkoopste energie in Lutjegast

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in Lutjegast (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Direct overstappen
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Snel overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Simpele voorwaarden
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Nette service
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Meerdere contracten
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vaste & variabele prijzen
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Sympatieke service
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Overstapservice
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Lutjegast

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Lutjegast? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je zonder problemen de meest goedkope aanbieder. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Grootegast). Een goedkope maatschappij gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Warffum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Grootegast.