Energie vergelijken Gieten Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €243


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Gieten? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel stroomleveranciers zoals Budget Energie en Qwint. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Gieten? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Vervolgens kies je de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend check je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij vind je de prijs per jaar en de optionele welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Hier tref je bruikbare info over gas, stroom en licht in Gieten.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €258

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Gieten? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Oxxio €180 €15,00 €1.542,65
3 jaar Oxxio €230 €6,39 €1.662,65
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.782,65

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van deze website vergelijk je supersnel en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Gieten”. Tip: filter nu ook op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Gieten:

 1. De Vastelastenbond
 2. Essent
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Gieten die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke type tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van UnitedConsumers.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Gieten? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Gieten zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas geven jouw serieuze welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €295

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De toekomstige energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Gieten zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Bantega.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt nu de meest aantrekkelijke aanbieder voor jouw situatie. Noemenswaardig: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Gieten


Ontdek de goedkoopste energie in Gieten

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Gieten (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Behulpzame service
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Nette klantenservice
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Charmante service
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Nette klantenservice
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Diverse prijsafspraken
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Snel oversluiten
Scherpe welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Diverse prijsafspraken
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Snel af te sluiten
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Nette service
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Online account
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
3 jaar vast of variabel
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Gieten

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Gieten? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij snel de aantrekkelijkste maatschappij. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Aa en Hunze). Een betaalbare partij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Purmerland.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Aa en Hunze.