Energie vergelijken Luxwoude Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Luxwoude? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk hierbij aan stroommaatschappijen zoals bijv. De Vastelastenbond en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Luxwoude? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens tref je meteen de goedkoopste energie. Van elke verstrekker ontdek je de kosten per 12 maanden en de eventuele. korting. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina vind je rijke informatie over gas, stroom en licht in Luxwoude.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €204

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Luxwoude? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Energiedirect.nl €180 €15,00 €1.568,90
3 jaar Energiedirect.nl €360 €10 €1.688,90
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.808,90

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Luxwoude”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Luxwoude:

 1. Allure Energie
 2. Engie
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Luxwoude met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welke type tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder E.ON.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Luxwoude? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Luxwoude zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas hebben gewoonlijk hoge welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €154

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De aankomende aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Luxwoude zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Gieterveen.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt meteen de meest betaalbare energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Luxwoude


Vind de goedkoopste energie in Luxwoude

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Luxwoude (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Contract wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
3 jaar vast of variabel
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
1 jarig contract
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Sympatieke service
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Nette service
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Aangename service
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Goede medewerkers
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Luxwoude

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Luxwoude? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je direct de meest goedkope maatschappij. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Opsterland). Een geschikte maatschappij ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Warns.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Opsterland.