Energie vergelijken Maasdam Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €293


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Maasdam? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan stroomleveranciers als Energiedirect.nl en Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Maasdam? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van elke energieaanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de geldende welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Maasdam.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €212

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Maasdam? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Engie .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Engie €140 €11,67 €1.569,45
3 jaar Engie €150 €4,17 €1.689,45
5 jaar Engie €0 €0 €1.809,45

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van onze tool vergelijk je rap en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Maasdam”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Maasdam:

 1. De Vastelastenbond
 2. Innova Energie
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Maasdam waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Leon Zeewolde.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Maasdam? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Maasdam zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers werken met goede welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €235

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aanstaande maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Maasdam zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zuid-Holland. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Goes.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Maasdam


Ontdek de goedkoopste energie in Maasdam

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Maasdam (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Contract wijzigen
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Snel overstappen
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Duidelijke voorwaarden
Sublieme acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Snel oversluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
2 jarig contract
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Helemaal groen
2 jaar vast of variabel
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
1 jarig contract
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Direct overstappen
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Maasdam

Ons gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Maasdam? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij snel de meest voordelige leverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Binnenmaas). Een voordelige leverancier aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Waterlandkerkje.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Binnenmaas.