Energie vergelijken Gouda Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €283


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Gouda? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom als DELTA of MAIN Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Gouda? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke maatschappij ontdek je de kosten per 12 maanden en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina ontdek je praktische info over gas, stroom en licht in Gouda.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €230

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Gouda? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Budget Energie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Budget Energie €220 €18,33 €1.543,60
3 jaar Budget Energie €420 €11,67 €1.663,60
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.783,60

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Gouda”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Gouda:

 1. Energiedirect.nl
 2. Leon Zeewolde
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Gouda waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van de stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Eneco.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Gouda? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Gouda is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers geven jouw gigantische welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €250

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw toekomstige energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Gouda zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Aan het einde van het jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Beerze.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de goedkoopste stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Suggestie: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Gouda


Stap over naar de goedkoopste energie in Gouda

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Gouda (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
Hulp bij overstappen
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Eenvoudig afsluiten
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Behulpzame service
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Overstapservice
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Groene stroom
Overstaphulp
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Aangename service
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Vaste prijs stroom
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Contract wijzigen
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Snel af te sluiten
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Hulp bij overstappen
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Gouda

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Gouda? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij snel & overzichtelijk de goedkoopste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Gouda). Een aantrekkelijke maatschappij gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Roodhuis.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Gouda.