Energie vergelijken Makkum Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €265


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Makkum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende stroom maatschappijen als Anode Energie en Leon Zeewolde. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Makkum? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de geldende cashback-korting. Advies nodig? Op deze pagina vind je alle info over gas, stroom en licht in Makkum.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €176

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Makkum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Korting/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €230 €19,17 €1.569,90
3 jaar EnergieFlex €240 €6,67 €1.689,90
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.809,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met deze website vergelijk je rap en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Makkum”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Makkum:

 1. Anode Energie
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Makkum waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Qwint.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Makkum? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Makkum zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers hebben gewoonlijk huizenhoge welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €138

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie nieuwgekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Makkum zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Goudriaan.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet eenvoudig de meest aantrekkelijke energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Advies: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Makkum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Makkum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Makkum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Persoonlijke service
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Slim besparen
1 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Meerdere contracten
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Vriendelijke service
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Termijnbedrag wijzigen
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Snel af te sluiten
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Overstaphulp
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Aangename service
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Online verbruik inzien
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
1 jarig contract
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Makkum

Het verbruik van gas bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Makkum? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij eenvoudig de meest betaalbare maatschappij. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Súdwest-Fryslân). Een aantrekkelijke partij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Weiteveen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.