Energie vergelijken Goudriaan Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €280


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Goudriaan? De keuze is vandaag de dag erg groot. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen zoals Vrijopnaam of Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Goudriaan? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Hierna bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens tref je regelrecht de goedkoopste energie. Van elke leverancier ontdek je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze pagina tref je rijke informatie over gas, stroom en licht in Goudriaan.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €223

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Goudriaan? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar Essent €240 €20 €1.543,70
3 jaar Essent €120 €3,33 €1.663,70
5 jaar Essent €0 €0 €1.783,70

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met deze pagina vergelijk je vlot en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Goudriaan”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Goudriaan:

 1. DELTA
 2. HVC
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Goudriaan waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw energie rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Energieflex.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Goudriaan? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Goudriaan zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen geven namelijk formidabele welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €252

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aanstaande energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze kersverse overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Goudriaan zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zuid-Holland. Elke 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Beesd.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt meteen de aantrekkelijkste stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Goudriaan


Stap over naar de goedkoopste energie in Goudriaan

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu snel de goedkoopste stroom in Goudriaan (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Online account
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Vaste prijs stroom
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Variabele gasprijzen
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Verbruik aanpassen
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Goede klantenservice
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
3 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Nette service
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
1 jarig contract
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
1 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Charmante service
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Goudriaan

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, om water op te warmen en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Goudriaan? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij eenvoudig de meest betaalbare leverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Molenwaard). Een betaalbare partij gezien? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Reek.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Molenwaard.