Energie vergelijken Mariahout Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Mariahout? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan leveranciers van stroom als Anode Energie en Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Mariahout? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend kies je de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie ontdek je de prijs per jaar en de geldende cashback-korting. Is het onbekend voor jou? Via deze pagina tref je bruikbare info over stroom, gas en licht in Mariahout.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €246

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Mariahout? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Oxxio .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Oxxio €170 €14,17 €1.570,35
3 jaar Oxxio €330 €9,17 €1.690,35
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.810,35

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met onze zoekmachine vergelijk je snel & vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Mariahout”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Mariahout:

 1. De Vastelastenbond
 2. Engie
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Mariahout die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welke type tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van de energie op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Endinet Groep.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Mariahout? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Mariahout zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers werken met goede welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €138

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwgekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Mariahout zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Is er een contractjaar verstreken, dan zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Grave.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet meteen de aantrekkelijkste stroomaanbieder voor jou. Tip: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Tip: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Mariahout


Profiteer van de goedkoopste energie in Mariahout

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Mariahout (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Brabant)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Snel af te sluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Vaste prijs stroom
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Verbruik advies
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Online verbruik inzien
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Contract wijzigen
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Vaste & variabele prijzen
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Persoonlijke service
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Contract wijzigen
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Vaste prijs stroom
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Mariahout

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Mariahout? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij nu de meest voordelige gas aanbieder. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Laarbeek). Een interessante organisatie gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Werkhoven.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Laarbeek.