Energie vergelijken Grave Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Grave? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Erkende organisaties zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Energiedirect.nl of Fenor. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Grave? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Daarna kies je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend ontdek je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij vergelijk je de energiekosten per jaar en de optionele korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website lees je rijke informatie over stroom, gas en licht in Grave.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €228

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Grave? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Delta .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €180 €15,00 €1.544,15
3 jaar Delta €210 €5,83 €1.664,15
5 jaar Delta €0 €0 €1.784,15

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via deze website vergelijk je supersnel en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Grave”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Grave:

 1. Allure Energie
 2. Engie
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Grave waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over MAIN Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Grave? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Grave is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders geven jouw huizenhoge welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €240

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw toekomstige leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Grave zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Brabant. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Beltrum.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Cruciaal: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Grave


Ontdek de goedkoopste energie in Grave

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Grave (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Brabant)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Tussentijds aanpassen
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Meerdere contracten
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Goede service
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo green choice

Green Choice

100% groen
Nette service
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Vaste & variabele prijzen
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Meerdere contracten
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Vaste prijs stroom
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
2 jarig contract
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Goede medewerkers
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Grave

Het verbruik van gas bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor warm water en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Grave? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je razendsnel de meest betaalbare maatschappij. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Grave). Een interessante gas leverancier aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Retranchement.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Grave.