Energie vergelijken Mariaparochie Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Mariaparochie? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Bekende namen zijn stroomaanbieders als bijvoorbeeld DELTA en Leon Zeewolde. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Mariaparochie? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie vergelijk je de energiekosten per jaar en de beschikbare cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Mariaparochie.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €265

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Mariaparochie? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €180 €15,00 €1.570,40
3 jaar Qurrent €340 €9,44 €1.690,40
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.810,40

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je snel & moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Mariaparochie”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Mariaparochie:

 1. E.ON
 2. Essent
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Mariaparochie met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je relatief veel van de stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder RENDO Netwerken.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Mariaparochie? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Mariaparochie zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders hebben gewoonlijk enorme welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €165

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw “nieuwe” maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Mariaparochie zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Iedere 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Greonterp.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Aanwijzing: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Mariaparochie


Vind de goedkoopste energie in Mariaparochie

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Mariaparochie (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Contract wijzigen
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Goede service
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Behulpzame service
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
2 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Vaste & variabele prijzen
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Sympatieke service
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Eenvoudig afsluiten
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
2 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
3 jarig contract
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Behulpzame service
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Vaste prijs stroom
Scherpe welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Snel af te sluiten
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Mariaparochie

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor warm water en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Mariaparochie? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je zonder moeite de goedkoopste leverancier. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Tubbergen). Een geschikte maatschappij aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Wernhout.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Tubbergen.