Energie vergelijken Greonterp Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Greonterp? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroomaanbieders zoals Clean Energy en Leon Zeewolde. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Greonterp? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Verder kies je de ideale looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend check je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier tref je de kosten op jaarbasis en de eventuele. korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website lees je praktische info over gas, stroom en licht in Greonterp.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €278

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Greonterp? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €190 €15,83 €1.544,20
3 jaar Budget Energie €220 €6,11 €1.664,20
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.784,20

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Via de vergelijker vergelijk je snel & eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Greonterp”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Greonterp:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Greonterp die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij NLE.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Greonterp? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Greonterp is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers stunten met speciale welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €283

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De aankomende maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Greonterp zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Bemelen.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest goedkope stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Aanwijzing: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Greonterp


Overstappen naar de goedkoopste energie in Greonterp

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu snel de goedkoopste stroom in Greonterp (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
2 jarig contract
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Hulp bij overstappen
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Betalen in termijnen
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Overstapservice
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
3 jarig contract
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Flexibele stroomprijs
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
1 jarig contract
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Verbruik aanpassen
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Hulp bij overstappen
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
2 jarig contract
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Greonterp

Gasverbruik bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Greonterp? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je moeiteloos de goedkoopste gasmaatschappij. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de laagste gastarieven voor jouw situatie (Súdwest-Fryslân). Een betaalbare partij achterhaald? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Reusel.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Súdwest-Fryslân.