Energie vergelijken Wesepe Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €282


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Wesepe? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan leveranciers van stroom als Engie of Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Wesepe? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Verder selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker vergelijk je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Hier check je alle info over gas, stroom en licht in Wesepe.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €208

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Wesepe? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €140 €11,67 €1.618,20
3 jaar Essent €300 €8,33 €1.738,20
5 jaar Essent €0 €0 €1.858,20

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Wesepe”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Wesepe:

 1. Anode Energie
 2. Energieflex
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Wesepe waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welke type tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Leon Zeewolde.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Wesepe? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In Wesepe is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen kunnen een aanbod doen met aantrekkelijke welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €136

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je toekomstige maatschappij regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Wesepe zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Overijssel. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Reuver.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest goedkope energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Wesepe


Vind de goedkoopste energie in Wesepe

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Wesepe (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
1 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Verbruik aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Eenvoudig afsluiten
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Snel overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Gemakkelijk oversluiten
Interessante acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
Variabele gasprijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Verbruik advies
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Flexibele stroomprijs
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Snel overstappen
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Sympatieke service
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Wesepe

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Wesepe? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je eenvoudig de goedkoopste leverancier. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de laagste gastarieven voor jouw situatie (Olst-Wijhe). Een geschikte gas leverancier gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Harich.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Olst-Wijhe.