Energie vergelijken Griendtsveen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Griendtsveen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende stroomleveranciers als bijvoorbeeld Clean Energy en Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Griendtsveen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens check je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Op onze website check je bruikbare info over stroom, gas en licht in Griendtsveen.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €182

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Griendtsveen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Essent €210 €17,50 €1.544,30
3 jaar Essent €240 €6,67 €1.664,30
5 jaar Essent €0 €0 €1.784,30

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Op basis van onze tool vergelijk je snel & moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Griendtsveen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Griendtsveen:

 1. Vandebron
 2. Energieflex
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Griendtsveen waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Vattenfall.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Griendtsveen? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Griendtsveen zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders stunten met gigantische welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €209

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie nieuwgekozen energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Griendtsveen zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Limburg. Elke 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Beneden-Leeuwen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt meteen de aantrekkelijkste energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Griendtsveen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Griendtsveen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Griendtsveen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Limburg)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Slim besparen
Vaste prijs stroom
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Betalen in termijnen
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Persoonlijk advies
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
1 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Vaste prijs stroom
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Snel oversluiten
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Persoonlijk advies
Interessante kortingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Betalen in termijnen
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Vaste prijs stroom
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Snel overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Griendtsveen

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Griendtsveen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij zonder problemen de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Horst aan de Maas). Een voordelige leverancier achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Reuver.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Horst aan de Maas.