Energie vergelijken Marijenkampen Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Marijenkampen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Je hebt vast gehoord van aanbieders van stroom zoals Vrijopnaam of Oxxio. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Marijenkampen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Hierop volgend kies je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van elke maatschappij ontdek je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op onze website blader je door rijke informatie over stroom, gas en licht in Marijenkampen.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €251

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Marijenkampen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Energiedirect.nl €220 €18,33 €1.570,60
3 jaar Energiedirect.nl €380 €10,56 €1.690,60
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.810,60

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via onze zoekmachine vergelijk je supersnel en probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Marijenkampen”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Marijenkampen:

 1. Eneco
 2. Innova Energie
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Marijenkampen die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Anode Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Marijenkampen? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Marijenkampen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers stunten met gigantische welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €240

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De aankomende energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Marijenkampen zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Overijssel. Per jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Grijpskerke.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft meteen de meest voordelige maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Interessant: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Marijenkampen


Vind de goedkoopste energie in Marijenkampen

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Marijenkampen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Overijssel)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Persoonlijke service
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Contract wijzigen
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Variabele gasprijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Overstaphulp
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Vaste prijs gas
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Contract wijzigen
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Online account
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Marijenkampen

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, om te douchen en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Marijenkampen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij razendsnel de meest voordelige maatschappij. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Steenwijkerland). Een goedkope organisatie ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken West-Graftdijk.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Steenwijkerland.