Energie vergelijken Mastenbroek Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Mastenbroek? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Anode Energie of Leon Zeewolde. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Mastenbroek? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder vind je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Op onze website ontdek je handige info over stroom, gas en licht in Mastenbroek.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €180

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Mastenbroek? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar EnergieFlex €170 €14,17 €1.571,10
3 jaar EnergieFlex €160 €4,44 €1.691,10
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.811,10

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Mastenbroek”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Mastenbroek:

 1. De Vastelastenbond
 2. Essent
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Mastenbroek waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (in de nacht, in het weekend en met bijv. kerst). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Essent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Mastenbroek? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Mastenbroek is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas hanteren immense welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €180

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Mastenbroek zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Aan het einde van het jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Gronsveld.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de meest aantrekkelijke energieleverancier die past bij jouw situatie. Aanwijzing: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Mastenbroek


Profiteer van de goedkoopste energie in Mastenbroek

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Mastenbroek (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Verbruik advies
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Vriendelijke service
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Nette service
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Betalen in termijnen
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Maandelijks bijstellen
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Tussentijds aanpassen
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Vriendelijke service
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Snel af te sluiten
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Variabele gasprijzen
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Mastenbroek

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Mastenbroek? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je meteen de aantrekkelijkste leverancier. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Kampen). Een betaalbare leverancier gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Westeremden.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Kampen.