Energie vergelijken Gronsveld Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €254


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Gronsveld? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn stroomaanbieders zoals Anode Energie en Qurrent. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Gronsveld? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend check je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de korting. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina tref je alle info over stroom, gas en licht in Gronsveld.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €175

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Gronsveld? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Essent €180 €15,00 €1.544,90
3 jaar Essent €360 €10 €1.664,90
5 jaar Essent €0 €0 €1.784,90

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van deze pagina vergelijk je vlot en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Gronsveld”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Gronsveld:

 1. Anode Energie
 2. HVC
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Gronsveld waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van de stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Enduris.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Gronsveld? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Gronsveld is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas bieden namelijk huizenhoge welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €178

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De volgende energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Gronsveld zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Limburg. Na een periode van een jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Bergeijk.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt nu de aantrekkelijkste energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Gronsveld


Vind de goedkoopste energie in Gronsveld

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Gronsveld (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Meerdere contracten
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Slim besparen
2 jarig contract
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Verbruik advies
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
1 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Online account
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Meerdere contracten
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Verbruik aanpassen
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Vriendelijke service
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Gronsveld

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Gronsveld? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij binnen mum van tijd de voordeligste leverancier. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Eijsden-Margraten). Een interessante gas leverancier aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Rien.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Eijsden-Margraten.