Energie vergelijken Grootschermer Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €286


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Grootschermer? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Je hebt vast gehoord van stroom maatschappijen als De Vastelastenbond en Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Grootschermer? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna ontdek je regelrecht de goedkoopste energie. Van elke verstrekker vergelijk je de prijs per jaar en de geldende korting. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina vind je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Grootschermer.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €184

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Grootschermer? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €220 €18,33 €1.545,10
3 jaar Qurrent €400 €11,11 €1.665,10
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.785,10

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met onze zoekmachine vergelijk je rap en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Grootschermer”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Grootschermer:

 1. Eneco
 2. Essent
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Grootschermer waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Cogas.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Grootschermer? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Grootschermer is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Leveranciers hanteren gigantische welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €142

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie nieuwgekozen energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Grootschermer zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Bergentheim.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt meteen de meest voordelige maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Grootschermer


Stap over naar de goedkoopste energie in Grootschermer

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Grootschermer (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Overstaphulp
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Tussentijds aanpassen
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Gemakkelijk oversluiten
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Flexibele of vaste prijs
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Online account
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
1 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Direct overstappen
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Flexibele gasprijs
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Behulpzame service
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Grootschermer

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Grootschermer? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je direct de meest goedkope aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Schermer). Een voordelige organisatie kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Rijkevoort.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Schermer.