Energie vergelijken Meeden Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €265


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Meeden? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroom maatschappijen zoals bijv. Anode Energie en Pure Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Meeden? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij tref je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Via deze website ontdek je alle info over stroom, gas en licht in Meeden.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €190

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Meeden? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €220 €18,33 €1.571,35
3 jaar Vattenfall €210 €5,83 €1.691,35
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.811,35

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via de vergelijker vergelijk je vluchtig en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Meeden”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Meeden:

 1. De Vastelastenbond
 2. Engie
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Meeden waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over Innova Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Meeden? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Meeden is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers geven jouw immense welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €201

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Meeden zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Na afloop van elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Grou.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest aantrekkelijke stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Meeden


Stap over naar de goedkoopste energie in Meeden

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Meeden (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Persoonlijke service
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen gas
2 jaar vast of variabel
Interessante acties

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Persoonlijk advies
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Charmante service
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
2 jarig contract
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Verbruik advies
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
2 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Goede medewerkers
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Nette service
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Tussentijds aanpassen
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Meeden

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Meeden? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je snel de voordeligste aanbieder. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Menterwolde). Een geschikte gas leverancier achterhaald? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Westerlee.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Menterwolde.