Energie vergelijken Westerlee Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Westerlee? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Erkende organisaties zijn aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Engie of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Westerlee? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend vind je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van elke verstrekker vergelijk je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Via deze website vind je bruikbare info over gas, stroom en licht in Westerlee.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €263

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Westerlee? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Green Choice .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Green Choice €160 €13,33 €1.619,05
3 jaar Green Choice €150 €4,17 €1.739,05
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.859,05

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Op basis van deze website vergelijk je vluchtig en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Westerlee”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Westerlee:

 1. Allure Energie
 2. Innova Energie
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Westerlee waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Westland Infra.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Westerlee? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Westerlee zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met speciale welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €197

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwe aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Westerlee zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Rijnsaterwoude.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt meteen de meest aantrekkelijke energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Hint: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Westerlee


Stap over naar de goedkoopste energie in Westerlee

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Westerlee (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Snel oversluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Snel oversluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Online account
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Eenvoudig afsluiten
Sublieme acties

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Direct overstappen
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
3 jarig contract
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Nette service
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Westerlee

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Westerlee? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij meteen de meest voordelige gasmaatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Oldambt). Een betaalbare gas leverancier gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Havelte.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Oldambt.