Energie vergelijken Meedhuizen Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Meedhuizen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan erkende stroomaanbieders zoals UnitedConsumers en NLE. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Meedhuizen? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder zie je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke cashback-korting. Advies nodig? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Meedhuizen.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €257

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: lange verbintenissen zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Meedhuizen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Essent €230 €19,17 €1.571,40
3 jaar Essent €220 €6,11 €1.691,40
5 jaar Essent €0 €0 €1.811,40

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Met deze pagina vergelijk je supersnel en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Meedhuizen”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Meedhuizen:

 1. Clean Energy
 2. HVC
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Meedhuizen die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de stroom tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Leon Zeewolde.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Meedhuizen? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In Meedhuizen is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met sublieme welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €278

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie nieuwgekozen energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Meedhuizen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Is er een contractjaar verstreken, dan heb je dan recht op een compensatie. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Grubbenvorst.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jou. Doorslaggevend: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Meedhuizen


Vind de goedkoopste energie in Meedhuizen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in Meedhuizen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Goede service
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Online verbruik inzien
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Variabele gasprijzen
Interessante acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Overstaphulp
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Persoonlijk advies
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Online account
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
3 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Persoonlijke service
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Meedhuizen

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, om te douchen en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Meedhuizen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je meteen de aantrekkelijkste leverancier. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en vind de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Delfzijl). Een aantrekkelijke organisatie gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Westernieland.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Delfzijl.