Energie vergelijken Merkelbeek Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Merkelbeek? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers zoals E.ON en Oxxio. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Merkelbeek? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Verder kies je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder tref je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Hier ontdek je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Merkelbeek.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €267

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Merkelbeek? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €250 €20,83 €1.572,25
3 jaar Green Choice €390 €10,83 €1.692,25
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.812,25

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels onze tool vergelijk je rap en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Merkelbeek”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Merkelbeek:

 1. DELTA
 2. Huismerk Energie
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Merkelbeek met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welk tarief het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Westland Infra.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Merkelbeek? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Merkelbeek zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers bieden namelijk hoge welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €254

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je nieuwe aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Merkelbeek zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Limburg. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Hagestein.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij voor jou. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Merkelbeek


Vind de goedkoopste energie in Merkelbeek

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Merkelbeek (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Limburg)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Charmante service
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
3 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
2 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Vriendelijke service
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Persoonlijk advies
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Nette service
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Persoonlijk advies
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Behulpzame service
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Simpele voorwaarden
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Merkelbeek

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Merkelbeek? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij binnen een paar seconden de goedkoopste maatschappij. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Onderbanken). Een interessante partij achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Wezup.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Onderbanken.