Energie vergelijken Wezup Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €258


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Wezup? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan leveranciers van stroom zoals bijv. Vrijopnaam en Qwint. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Wezup? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens zie je direct de goedkoopste energie. Van elke leverancier tref je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Wezup.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €274

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Wezup? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Duur Maatschappij Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €190 €15,83 €1.619,95
3 jaar Vattenfall €330 €9,17 €1.739,95
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.859,95

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van deze pagina vergelijk je rap en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Wezup”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Wezup:

 1. Anode Energie
 2. Greenchoice
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Wezup met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Greenchoice.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Wezup? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Wezup is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers geven namelijk speciale welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €300

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je nieuwe energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Wezup zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Roggel.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest voordelige leverancier voor jouw situatie. Cruciaal: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Wezup


Profiteer van de goedkoopste energie in Wezup

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Wezup (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Persoonlijk advies
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Levert panelen
Inzicht in je verbruik
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Eenvoudig afsluiten
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
2 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Verschillende contracten
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Overstapservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Diverse prijsafspraken
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Inzicht in je verbruik
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Wezup

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor warm water en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Wezup? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je meteen de meest goedkope gas aanbieder. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Coevorden). Een goedkope maatschappij gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Heerle.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Coevorden.