Energie vergelijken Meteren Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Meteren? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Erkende organisaties zijn aanbieders van stroom als Engie en Vattenfall. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Meteren? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Per aanbieder check je de energiekosten per jaar en de eventuele. cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je alle info over stroom, gas en licht in Meteren.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €218

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Meteren? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar Engie €120 €10 €1.572,35
3 jaar Engie €410 €11,39 €1.692,35
5 jaar Engie €0 €0 €1.812,35

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met de vergelijker vergelijk je supersnel en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Meteren”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Meteren:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Meteren waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van de stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij RENDO Netwerken.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Meteren? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Meteren zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas stunten met gigantische welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €241

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De toekomstige energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Meteren zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Haler.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt nu de aantrekkelijkste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Meteren


Overstappen naar de goedkoopste energie in Meteren

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Meteren (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Vaste prijs gas
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Snel overstappen
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Tussentijds aanpassen
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Snel af te sluiten
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Vriendelijke service
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Direct overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Sympatieke service
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Goede klantenservice
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Meteren

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Meteren? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je in luttele seconden de meest voordelige leverancier. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gasprijzen voor jouw woning (Geldermalsen). Een geschikte gas leverancier gevonden? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Wichmond.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Geldermalsen.