Energie vergelijken Wichmond Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Wichmond? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers als bijvoorbeeld Budget Energie en Fenor. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Wichmond? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere organisatie vind je de kosten per 12 maanden en de beschikbare cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina vind je alle details over stroom, gas en licht in Wichmond.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €231

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Wichmond? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €210 €17,50 €1.620,05
3 jaar Eneco €350 €9,72 €1.740,05
5 jaar Eneco €0 €0 €1.860,05

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wichmond”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Wichmond:

 1. De Vastelastenbond
 2. MAIN Energie
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Wichmond waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als HVC.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Wichmond? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Wichmond is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers bieden namelijk prachtige welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €249

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je nieuwe energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Wichmond zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Aan het einde van het jaar heb je dan recht op een compensatie. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Rolde.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt meteen de meest betaalbare aanbieder voor jouw situatie. Hint: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Wichmond


Overstappen naar de goedkoopste energie in Wichmond

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Wichmond (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Verschillende contracten
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Overstapservice
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Verbruik advies
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Goede klantenservice
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Variabele stroomprijzen
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Vaste prijs gas
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Snel oversluiten
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Verbruik aanpassen
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

Helemaal groen
Goede service
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
2 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Hulp bij overstappen
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Wichmond

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor warm water en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Wichmond? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je binnen mum van tijd de meest voordelige gasmaatschappij. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Bronckhorst). Een passende aanbieder kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Heesch.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Bronckhorst.