Energie vergelijken Middelburg Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €261


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Middelburg? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen als Vandebron of Qurrent. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Middelburg? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend bepaal je de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij vind je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze website lees je praktische info over stroom, gas en licht in Middelburg.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €203

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Middelburg? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Essent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €170 €14,17 €1.572,60
3 jaar Essent €140 €3,89 €1.692,60
5 jaar Essent €0 €0 €1.812,60

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je gauw en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Middelburg”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Middelburg:

 1. Budget Energie
 2. HVC
 3. Oxxio

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Middelburg waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van de stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Ons advies: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Budget Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Middelburg? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Middelburg zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans formidabele welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €178

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en scherpste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Middelburg zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Zeeland. Na een periode van een jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Halsteren.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt nu de meest aantrekkelijke energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Tip: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Middelburg


Stap over naar de goedkoopste energie in Middelburg

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Middelburg (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zeeland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Tussentijds aanpassen
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Hulp bij overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Goede klantenservice
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Aangename service
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Snel overstappen
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Maandelijks bijstellen
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Nette service
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
3 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

100% duurzaam
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Snel oversluiten
Prominente acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Maandelijks bijstellen
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Middelburg

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Middelburg? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je zonder moeite de meest voordelige gasleverancier. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en check de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Middelburg). Een geschikte organisatie ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Wierum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Middelburg.