Energie vergelijken Wijdenes Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €254


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Wijdenes? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende leveranciers van stroom als Energieflex of Greenchoice. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Wijdenes? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna zie je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder vind je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je rijke informatie over stroom, gas en licht in Wijdenes.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €226

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Wijdenes? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Delta €140 €11,67 €1.620,45
3 jaar Delta €110 €3,06 €1.740,45
5 jaar Delta €0 €0 €1.860,45

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van onze tool vergelijk je snel & probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Wijdenes”. Daarnaast kun je sorteren op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Wijdenes:

 1. Eneco
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Wijdenes waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (laat in de avond, in het weekend en met feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Powerpeers.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Wijdenes? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Wijdenes is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas geven namelijk interessante welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €254

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwgekozen leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Wijdenes zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Rotsterhaule.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft meteen de meest goedkope energieaanbieder voor jou. Goed om te weten: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Wijdenes


Vind de goedkoopste energie in Wijdenes

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Wijdenes (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
2 jaar vast of variabel
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Behulpzame service
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Overstaphulp
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

NL windenergie
Online verbruik inzien
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Verbruik aanpassen
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Online verbruik inzien
Prominente kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Goede klantenservice
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Snel af te sluiten
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Vriendelijke service
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Wijdenes

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor warm water en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Wijdenes? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je nu de meest voordelige aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Drechterland). Een goedkope gasmaatschappij gezien? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Heibloem.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Drechterland.