Energie vergelijken Midwolda Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Midwolda? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende leveranciers van stroom zoals De Vastelastenbond en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Midwolda? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Hierna selecteer je de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder check je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Op onze website vind je alle info over gas, stroom en licht in Midwolda.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €184

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn gepeperder dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Midwolda? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €110 €9,17 €1.573,05
3 jaar Delta €230 €6,39 €1.693,05
5 jaar Delta €0 €0 €1.813,05

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van onze tool vergelijk je razendsnel en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Midwolda”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Midwolda:

 1. Vandebron
 2. Leon Zeewolde
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Midwolda waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je relatief veel van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Essent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Midwolda? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In Midwolda is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen stunten met formidabele welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €215

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwe energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Midwolda zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Harbrinkhoek.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt eenvoudig de meest aantrekkelijke leverancier voor jou. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Midwolda


Stap over naar de goedkoopste energie in Midwolda

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu snel de goedkoopste stroom in Midwolda (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Verschillende contracten
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Gemakkelijk oversluiten
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Snel af te sluiten
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Overstapservice
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Vriendelijke service
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Flexibele gasprijs
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
2 jaar vast of variabel
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Midwolda

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Midwolda? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij snel de voordeligste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Oldambt). Een passende maatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Wijlre.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Oldambt.