Energie vergelijken Harbrinkhoek Start met vergelijken en bespaar maar liefst €242


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Harbrinkhoek? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroomaanbieders als bijvoorbeeld De Vastelastenbond of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Harbrinkhoek? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker vergelijk je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina tref je alle details over stroom, gas en licht in Harbrinkhoek.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €256

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Harbrinkhoek? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €120 €10 €1.546,85
3 jaar Qurrent €110 €3,06 €1.666,85
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.786,85

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Harbrinkhoek”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Harbrinkhoek:

 1. Vandebron
 2. HVC
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Harbrinkhoek waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Enduris.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Harbrinkhoek? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Harbrinkhoek is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers kunnen een aanbod doen met hoge welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €291

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwgekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Harbrinkhoek zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Overijssel. Elke 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Bleskensgraaf.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt nu de aantrekkelijkste stroom maatschappij voor jou. Goed om te weten: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Harbrinkhoek


Stap over naar de goedkoopste energie in Harbrinkhoek

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Harbrinkhoek (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
1 jarig contract
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Vaste prijs stroom
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Goede medewerkers
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Goede service
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

Slimme meter
Goede medewerkers
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Gemakkelijk oversluiten
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Helemaal groen
3 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Maandelijks bijstellen
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Harbrinkhoek

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Harbrinkhoek? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij razendsnel de aantrekkelijkste leverancier. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de laagste gasprijzen uit de regio (Tubbergen). Een betaalbare organisatie gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Rozendaal.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Tubbergen.